Személyi kölcsön koronavírus idején

A vírushelyzet gazdasági következményeinek leküzdése érdekében bevezetett ideiglenes szabályozások, a hitelpiacot is elérték. A már meglévő hitelekre vonatkozó fizetési moratóriumon túl, a személyi kölcsönök THM plafonját is meghatározták. Ezt az értéket 5,9%-on maximálták. Akkor válogatás nélkül, az első pénzintézetbe beszaladhatunk, hiszen nincs árverseny a piacon – gondolhatná az ügyfél, de nézzük is meg, hogy néz ki a gyakorlat.

Kép forrása: foxbusiness.com

Ha a vírushelyzet alatt igénylünk személyi kölcsönt, a teljes hiteldíj mutató 2020 december 31-ig 5,9% lesz. De mi történik az azt követő időszakban? A hirdetményben meghatározott kamatszintre emelkedik hitelünk kamata. Tehát, a bevezetőben említett feltevés téves, nagyon is fontos a körültekintő bankválasztás.

A személyi hitelek kamatai, normál esetben megközelítőleg 7%-19% között mozognak. Így belátható, hogy az elhamarkodott döntés később súlyos kamatköltségekkel járhat. Megfigyelhető, hogy a legtöbb banknál a korábban már alkalmazott jövedelemérkeztetéstől függő kamatkedvezmények, az idei év végén lezáruló THM plafon után, ismét érvényben lesznek. Már most érdemes megvizsgálni a kínálatot, átnézni a kamatkedvezményeket, az azok eléréséhez szükséges feltételrendszert és hosszútávon gondolkozni.

Ha személyi kölcsönre van szüksége, a vírushelyzet alatt is számíthat ránk! Bemutatjuk a piacon fellelhető fedezetlen hiteleket és díjmentesen segítséget nyújtunk a teljes igénylési folyamat során. Keressen bizalommal!