CSOK lakásfelújításra? Mutatjuk!

A legtöbb ember tisztában van vele, hogy CSOK-ot igénybe tud venni használt és új ingatlan megvásárlására, valamint új ingatlan építésére is. De mi a helyzet a felújítással? Merülhet fel a kérdés. A válasz pedig már nem olyan egyszerű.

CSOK felujításra
Forrás: rawpixel.com

Jelen pillanatban CSOK segítségével lakásfelújításra csak preferált kistelepülésen van lehetőség. A konstrukció pontos megnevezése Falusi CSOK. Az igényelt összeg felét a kiszemelt ingatlan megvásárlására, míg a másik felét bővítésre és/vagy korszerűsítésre lehet fordítani. Bővítési céllal egyébként hagyományos CSOK igénylésre is van lehetőség. Ha preferált kistelepülésen vásárolunk, a kiszemelt ingatlan pedig megfelel a törvényben meghatározott előírásoknak, akkor 3 gyermek esetén akár 10 millió forint Falusi CSOK támogatásra is szert tehetünk. A megnevezés alapján sokan úgy gondolják, csak igazán eldugott, nem túl vonzó településeken lehet opció ez a családtámogatási forma. Valójában, ez nem igaz. Több olyan települést is felfedezhetünk a listában, amelyek a nagyvárosból kiköltözni vágyóknak is felkeltheti az érdeklődését. A festői Tihanyban, a fővároshoz egyik legközelebb eső Balaton parti településen Balatonvilágoson, esetleg a belvárosból akár 40 perc alatt elérhető Vácszentlászlón is szemügyre vehetjük az ingatlankínálatot, ha a jelenleg legkedvezőbb használt ingatlanokra vonatkozó támogatást szeretnénk kiaknázni.

Településlista ITT elérhető.

Ha ingatlant vásárol, minden esetben fontolja meg CSOK igénylését is, hiszen soha nem volt még ilyen széleskörű ingatlancélú családtámogatási rendszer ezelőtt. Vegye fel velünk a kapcsolatot, a teljes ügyintézésben díjmentesen közreműködünk és segítünk eligazodni a jogszabályok útvesztőjében.