Babaváró hitel otthonról

A babaváró támogatás 2019 júliusi bevezetése óta, számtalan magyar házaspárnak jelentett hatalmas segítséget, akár ingatlanvásárlás, ingatlanfelújítás vagy egyéb beruházás megvalósításában. Ha a fiatal házaspár az igénylést követő 5 éven belül gyermeket tervez, akkor kihagyhatatlan lehetőség nekik az ingatlanfedezet nélkül igényelhető 10 millió forintos hitel, amely akár vissza nem térítendő támogatássá is alakulhat.

Babaváró hitel igénylése az Ön otthonában! Tapasztalt hitelszakértőnk díjmentesen segít a dokumentumok kitöltésében és az igazolások beszerzésében banki nyitvatartási időn túl is.

Babaváró hitel
Kép forrása: Pinterest

Mikor válik a babaváró hitel vissza nem térítendő támogatássá?

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy a kamatmentesség az igénylést követő 5 éven belül született gyermekkel a teljes 20 éves futamidőre biztosított. De milyen kedvezmény jár, további gyermekek érkezésével? Az igénylés után érkező második gyermek következtében, a hátralévő tartozás 30%-a elengedésre kerül. Ez akár 3 millió forint tartozáselengedést is jelenthet, természetesen az éppen aktuálisan hátralévő tőketartozás összegétől függően. A harmadik gyermek megszületésekor, szinte hihetetlen, de a teljes még fennálló tartozás megfizetésétől eltekint a hitelezőnk. Tehát, ha a fiatal házaspár viszonylag rövid időn belül, 3 gyermeknek ad életet, a teljes babaváró hitel vissza nem térítendő támogatássá alakul. Hab a tortán, a vírushelyzettől függetlenül babaváró hitel esetén igénybe vehető moratórium. A 12 hetes várandósság igazolásával már kérhetjük bankunknál, a 3 éves törlesztési szüneteltetés aktiválását.

Részletesebb tájékoztatás itt olvashat

Valamint további információk a szükséges jövedelmekről